BAKAN DİNÇER'DEN OKUL MÜDÜRLERİ İLE İLGİLİ ŞOK SÖZLER !

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer okul müdürlerine gözdağı verdi. Okul bahçelerinin park yapanı, spor salonlarını kiralaya vereni kayıt parası alanı yakarım” dedi.

BAKAN DİNÇER'DEN OKUL MÜDÜRLERİ İLE İLGİLİ ŞOK SÖZLER !
Bağcılar Ramazan Çadırı İrfan Sofrası’nda konferans veren Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, yeni eğitim sistemini anlattı ve özellikle kayıtlar sırasında yaşanabilecek sorunlar için okul idarelerine önemli uyarılarda bulundu. Seçmeli dersler için okul müdürlerine “siz sınırlandırma yapmayın öğrenciler istedikleri dersleri seçsinler” diyen Dinçer, kayıt paralarına ilişkin de geçtiğimiz yıl pek çok okul müdürünün cezalandırıldığı bilgisini verdi ve “Kayıt zamanı para almanızı istemiyorum” diyerek açık bir şekilde uyardı.
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Bağcılar Belediyesi Ramazan Çadırı İrfan Sofrası’nda yeni eğitim sistemini anlattı. Daha çok 4+4+4 eğitim sistemi olarak bilinen Zorunlu Eğitimin 12 Yıla Çıkarılmasına Dair Kanun, Fatih Projesi ve Okullar Hayat Olsun Projesine ilişkin bilgiler veren Bakan Dinçer, çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Bakan Dinçer konuşmasında, her eğitim öğretim yılı başında yaşanan, okullara kayıt parasına ilişkin özellikle okul müdürlerine yönelik açık uyarılarda bulundu. “Kayıt zamanında sizin bağış adı altında para almanıza gerek yok” diyen Dinçer, “Kayıt zamanı okul aile birliğinin ve okul idarecisinin zorunlu olarak bağış almasını yasakladım. Kayıt zamanı bağış alan okul müdürlerine geçen yıl soruşturma açtım bunu bilmenizi istiyorum. Yaklaşık 3 bin 196 okul müdürüne ceza verdim. Eğer bilmiyorsanız lütfen buna kulak kesiliniz. Kayıt parası aldı diye soruşturması tamamlanan 3 bin 196 okul müdürüne kınama, ihtar, aylıktan kesme, okuldan uzaklaştırma, görevden alma, kademe ilerlemesini durdurma gibi cezalar verdim. Halen de 2 binden fazla okulun soruşturması devam ediyor. Eylül ayına kadar onları da bitireceğim. Neymiş? Kayıt sırası kayıt parası alınmayacakmış” dedi.

BİR ÜLKE GERÇEĞİNİ BURADA AÇIKLIYORUM

Türkiye’de yaklaşık 42 bin 500 okulunun bulunduğunu hatırlatan Dinçer, “Başka bir ülke gerçeğinden bahsedeyim. Hani ‘okullarımızın geliri yok’ diyorlar ya. Türkiye’de yaklaşık 42 bin 500 okulumuz var. Bu okullarımızdan sadece 3 bin 500 tane okul bağış alıyor, geri kalan okullarımızın hiç biri bağış almıyor veya alamıyor. Bu 3 bin 500 okulun zaten yüzde 80’inin başka gelirleri de var. Servisten, kantinden, okul bahçesini otopark yaptırmış, spor salonlarını kiralamış oradan gelirleri var. Yani gelirleri olanlar bağış talep ediyor büyük oranda. Okul bahçelerinin park yapılmasını yasakladım. Bunu fark edersem hemen müfettiş gönderiyorum. Spor salonlarını kiralayanı da cezalandırıyorum. Okul bahçesi otopark olacak yer değildir. Ben kayıt zamanı para almanızı istemiyorum. Kayıt zamanı dışı, okullar açılır, sizin gerçekten paraya ihtiyacınız vardır, toplarsınız okul aile birliğini, velilere bir çay ikram eder, derdinizi anlatır, gönüllü bağış alabilirsiniz. Buna bir itirazım yok benim. Aslında bu paraların daha serbest kullanılabilen paralar olması sebebiyle tercih edildiğini düşünüyorum, bunun haksız bir şekilde harcanmasının önüne geçilmek için tedbirleri alacağımı da doğrusu bilmenizi istiyorum. Biz kamunun ve vatandaşın parasını en etkin bir şekilde kullanmakla görevli olan kişileriz ve bunun için ben elimden geleni yapacağım. Kusura bakmayın” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
hakim ömer
hakim ömer - 12 yıl Önce

yaa bi yürü git yaaa. Bu bakan sadece bakıyor oda tren geçince kardeim bizim mahallede bi ilköğretim var adamlar bahçe demirin, dilene dilene yapamadılar yarım kaldı bu bakanda diyorki okulu yeterli geliri var bi git yaaa. Adamın bi konuşmasında 5 net yalanı açıklanıyor bu arkadaşta hala ben yakarım ederim diyor sen kimsin ki kimi yakıyosun o müdürler olmasa çocuklarımız gidecek okul bulamaz yaaa

Hacı Bektaş
Hacı Bektaş - 12 yıl Önce

hakim ömer, sen anandan müdür mü doğdun. senin özün öğretmen kardeşim. Hadi bak işine, ha unuttum sendemi 76 ile atanan Hüseyin Çelik'in adamlarındansın yoksa. Allah bilir okulunun başarı oranıda düşüktür, şayet olmadığını düşünüyorsan yazda öğrenelim okey.

boşbakanbakan
boşbakanbakan - 12 yıl Önce

hangi okulun yeterli ödeneği varmış sadece boşa konusuyor bizim bakan keşke bakanımız olmasa daha basarılı bir teskilat olurduk dokunan olmasa sistem kendi kendini idame ettirir

bağışçı:))
bağışçı:)) - 12 yıl Önce

ya bu adamdan zamanında biri bi bağış almış galiba..Taktı kardeşim ya..Birgün Hikmet ULUĞBAY gibi bakanlık odsında intihar etmiş olarak bulunursa hiç şaşmayın..:)

ihsan
ihsan - 12 yıl Önce

İncecik ruzgar esiyor kara geceden geceden.... Bakan da bilmeden konuşuyor inceden inceden... o zaman okullara merkezi bütçeden para ayır sayın bakan. oradan konuşması kolay..

İntibak
İntibak - 12 yıl Önce

Sayın bakanın okulların durumu hakkında bilgisi olduğunu sanmıyorum. Sırf popilizm adına kayıt zamanı bağışı yasaklamakla bu işler yürümüyor sayın bakan. İlköğretim (ilkokul-ortaokul) okullarının hangi gelir kaynakları olduğunu ve okulların eğitim ve öğretime nasıl hazırlanacağını açıklarsa seviniriz sayın bakan.

Ağızı olan konuşuyor
Ağızı olan konuşuyor - 12 yıl Önce

Bakanın ;Temizlik malzmesi, acil elektrik-su-kapı-pencere-dolpa-pano vs.onarımları,bilgisayar fotokopi ve sarf malzemeleri sosyal etkinlikler, küçük teşriflerin naısl karşılandığı konusunda en küçük bir bilgisinin olacağına ihtimal yok. Hangi okulun temel ihtiyaçlarından olan tebeşiri ihtiyacını karşılamış . Okulllara öğrenci sayısınca ödenek tahsis edersin ondan sonra kardeşim gönderdiğim yetmedimi dersin . Beklenen özlenen bakan davranışıdır.

SIRADAKİ HABER