BAKAN DİNÇER'DEN ÖĞRETMENLERİ RAHATLATAN AÇIKLAMA !

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, eğitim süresinin uzayacağına yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Dinçer, eğitimin 180 günolarak önümüzdeki yıl gerçekleşeceğini belirtti.

BAKAN DİNÇER'DEN ÖĞRETMENLERİ RAHATLATAN AÇIKLAMA !
 
Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Töreni’ne katılan Bakan Ömer Dinçer, gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını cevapladı.
 
Eğitim süresinin uzayacağına yönelik haberlerin doğru olmadığını söyleyen Dinçer, “Medyada eğitim süresinin uzayacağına yönelik haberler çıkıyor bu doğru değil. Biz geçtiğimiz hafta eğitimin gelen müfredatını yayınladık. Eğitimin ne zaman başlayacağı ne zaman tatil yapacağını belirledik. Bizim ülkemizde mevcut düzenlemelere göre eğitim süresi 180 gün. Önümüzdeki yıl eğitimi 180 gün olarak gerçekleştireceğiz. Önceki yıllarda nasıl birinci ve ikinci dönem ara tatil yapmışsak aynen onu uygulamaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. 
Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
öğretmen
öğretmen - 12 yıl Önce

neden öğretmenin rahatladığından dem vuruyorsunuz.öğrenci gelsin ben okuldayım.sanki öğretmen istemiyormuş gibi algıya sebep oluyorsunuz.ayrıca öğretmen çok uzun tatil yapıyor lafları da ortadan kalkmış olur.veliler kara kara düşünsün.tatil öncesinde tatil planları yapan onlar.zaten öğretmene tatil neye gerek.

öğretmen
öğretmen - 12 yıl Önce

Yorumunuza katılmamak elde değil, öğretmenler öğrencileri istemiyormuş gibi hava yaratılıyor, istiyorlarsa 180 değil 200 güne çıkarsınlar, bunada öğretmenlerin yaz tatili kısalıyor diye yorum yaparlar. Bizim için mahsur yok, zaten temmuz ve eylülde okuldayız, eğitim sistemimiz eğer iş gününü artırarak düzelecekse yapın, biz öğretmenler öğrencinin yararına olan hangi düzenlemeye karşı çıktık.

Yasin Ugur
Yasin Ugur - 12 yıl Önce

31 yıllık öğretmenim.10-15 kes tatile o da ailemizin yanına gittik.bunun dışında tatil nedir bilmem...Benim bakanlığa teklifim şu:Okullar 1 Eylülde başlasın,30 Haziranda kapansın.öğretmenlere 10 iş günü seminer ve çalışma olsun15 temmuzda tatila çıksınlar..15 ağustosta toplantı yapılsın ve 15 günlük bir ön hazırlık çalışmaları olsun.Hadi bakalım yüreğiniz yetiyorsa;yapın bunu uygulayın.ben ve benim gibi nice öğretmen destekleyecektir bunu...hiç şüpheniz olmasın...Haydi Hodri meydan...

SIRADAKİ HABER