ATATÜRK KIZ MESLEK LİSESİ'NDE NE OLUYOR ?

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına kısa süre kala Küçükçekmece Atatürk Kız Meslek Lisesi, Okul Müdürü Gönül Ünal hakkında ortaya atılan iddialarla çalkalanıyor.

ATATÜRK KIZ MESLEK LİSESİ'NDE NE OLUYOR ?
 
Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına kısa süre kala Küçükçekmece Atatürk Kız Meslek Lisesi,  Okul Müdürü Gönül Ünal hakkında ortaya atılan iddialarla çalkalanıyor.  Okul da çalışan 3 müdür yardımcısının, Ünal hakkında milli eğitme şikâyette bulundukları ve soruşturma başlatıldığı  öne sürülüyor. Ünal’ın da yardımcılarından şikâyetçi olduğu dile getiriliyor.

 Atatürk Kız Meslek Lisesi, Okul Müdürü Gönül Ünal hakkında ortaya atılan iddialar yenilir yutulur cinsten değil. Şikâyet başvurularında okul müdürü Gönül Ünal’ın öğretmen ve idarecilere mobbing uyguladığı, çalışanlar arasında taraflı davrandığı, kendisine yakın kişilere tolerans gösterdiği iddia ediliyor. Okul Müdürünün zamanında görevinin başına gelmediği, istiklal marşı törenlerinin birçoğuna katılmadığı öne sürülüyor. Sözleşmeli çalışan hizmetli personellerden ikisini kendi istemediği kişilerle görüştükleri için işten çıkarttığı, maaş karşılığı girmesi gereken derslere girmediği, meslek dersleri öğretmenlerine 8-10 öğrenci için 8 saat  koordinatörlük ücreti verirken, kendisinin 1 öğrencinin koordinatörlüğünü yaparak 6 saat ücret aldığı ve hakkaniyete aykırı davrandığı iddia ediliyor. Açık Lise kapsamında yüz yüze yapılan eğitim çerçevesinde ekim-nisan ayları arasında kendisine haftada 10 saat ücret yazdığı ancak koordinatörlük görevine gitmediği nisan ayından itibaren de, 2 saat ders ücreti almaya devam ettiği iddia ediliyor.

Okul aile birliği istifa etti ama…

Şikâyet başvurusunda 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılının 2.döneminden itibaren okulda okul aile birliğinin okuldan uzaklaştırıldığı, buna bağlı olarak okul aile birliğinin toplu istifa ettiği ve istifalarını noterden onaylatmalarına rağmen okul müdürü Gönül Ünal’ın istifalarını da kabul etmediği ama harcamaları kendisinin yaptığı iddia ediliyor. Okul aile birlikleri ve kantin hesaplarının birleştirilmesi gerekirken birleştirilmediği ve 2012 harcamaları ve TEFBİS’ e giriş işlemlerinin düzenli yapılmadığı da iddialar arasında.
Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
ali özkan
ali özkan - 11 yıl Önce

belli yardımcılarından biri müdür olmak istiyo gereğini yapmış

kemal yiğit
kemal yiğit - 11 yıl Önce

Ben bu okuda görev yamış biri olarak okul müdüresini çok iyi tanıyorum. kendisi her işini kanun,ynetmelik esaslarına uygun olarak yapan ender bir yönetici olarak biliyorum.böyle bir şeyin olduğuna binde bir bile ihtimal vermiyorum.müdür yardımcılarından birinin müdür olmak için tezgahladıkları bir oyun olduğunu düşünüyorum..sagılarımla

muhammet çalışkan
muhammet çalışkan - 11 yıl Önce

haber kaynağı belirtilmemiş ??? ne yazık ki bu asılsız maksatlı haberinize cevap veremiyeceğim !!!

ahmet kolukısa
ahmet kolukısa - 11 yıl Önce

okul müdürünün yerine göz dikmiş olabilirler.bu müdürü disiplinli,dürüst,mevzuata hakim başarılı bir eğitimci olarak tanırım.hakkında yazılanlar iftira gibi geliyor bana.

ayşe gülen
ayşe gülen - 11 yıl Önce

müdüranım güleryüzlü,nazik,ciddi ve sevilen biridir.görevini iyi yapar.yazılan iddiaların doğru olduğuna katiyen inanmıyorum.birilerinin oyunu bu bence de...

ayşe kurtbağı
ayşe kurtbağı - 11 yıl Önce

Yapılan yorumlar belli ki müdür ağzıyla yapılıyor... Oyun oynayarak veya Okul müdürünün ayağını kaydırarak müdür olunmaz, Müdür olma koşulları bellidir. ilgili mevzuatları açıp okumanızı tavsiye ederim.

Mehmet Dağcı
Mehmet Dağcı - 11 yıl Önce

Bu haber okuldaki vahim tablonun %1'i bile değildir. Ama bundan daha vahim olan öğretmeninden öğrencisine, idarecisinden hizmetlisine her kanaldan yapılan şikayetlere rağmen ilçenin kayıtsız kalması ve göz ardı ediyor olmasıdır.

Adem Ünal
Adem Ünal - 11 yıl Önce

Yorum yapan cahiller grubuna sesleniyorum; bu haberdeki yazılanlar yaşananların sadece bardağı taşıran kısmı. Eğitim başlayalı kaç hafta geçti okulda öğrencilerimizin ne ders programı belli, ne de öğretmenlerin ders proğramı. hatta seçmeli dersleri bile becerip ders proğramına yerleştiremeyen bir yönetimden bahsediyorum. Ayrıca bu haberden sonra bile üç hizmetli daha görevden çıkarıldı. Şov yapmaktan başka bişey bilmeyen, elinde her türlü yetkiyi muhataplarını yıpratmak için kullanan, okulda eğitim dışında herşeyle ilgilenen, dedikodu ve iftiralarla okul yönetiliği yapıldığını zanneden, gücünü makaımından alıp hiçibir şekilde zerre kadar saygıyı hak etmeyen, bugun okuldan gönderilse 90 tane öğretmenden sadece 3 tanesinin üzüleceği,kendini fildişi kulede görüp öğrencisiyle bile iktidar mücadelesine girecek kadar kompleksli, en küçük bir meseleyi büyütüp yıllarca anlatmayı marifet bilen, önemli hiçbir evrakın altına imza atmamaya özen gösteren,duygularının etkisinden kurtulamayan, adaleti sadece kendi çıkarları doğrultusunda kullanan, okulun atölyelerini kendi özel işleri için tek kuruş vermeden kullanan bir şahsiyetten(!) bahsediyorum. Değil okul yöneticiliği bu iddialarla direkt olarak memuriyetten çıkarılarak yaptığı yolsuzluklardan savcılık tarafından hakkında işlem yapılması gereken bir kişiden(!) bahsediyorum.


SIRADAKİ HABER