40 YAŞ SINIRI KALDIRILSIN!

Yıllardır atanmayı bekleye bekleye 40 yaşı geçtiklerini, bu kez de yaş sınırı nedeniyle atanamayacaklarını anlatan öğretmen adaylarının talebi

40 YAŞ SINIRI KALDIRILSIN!
Yıllardır atanmayı bekleye bekleye 40 yaşı geçtiklerini, bu kez de yaş sınırı nedeniyle atanamayacaklarını anlatan öğretmen adayları, emeklilik yaşının arttırıldığını, diğer kurumların da ilk defa alacakları personel için yaş sınırını yükselttiğini, Milli Eğitim Bakanlığı'nın da 40 yaş sınırını kaldırabileceğini veya 45 yaşa uzatabileceğini belirtti. Adaylar ayrıca haziran ayında yapılması düşünülen öğretmen atamalarına kadar gerekli mevzuat değişikliğinin yapılmasını talep etti.

ÖĞRETMENLERİN ÇAĞLIĞI
Ücretli öğretmenlik yapan Çiğdem Doğan, 2000-2003 yıllarında MEB ile Açıköğretim Fakültesi arasında protokol imzalandığını, protokole göre de 2 yıllık önlisansı tamamladıklarında ücretli, 4 yılı tamamladıklarında da kadrolu öğretmen olarak atanacaklarının öngörüldüğünü hatırlattı. 

40 YAŞ SINIRLAMASI
Protokolün uygulanmasını ve öğretmen olarak atanmalarını isteyen Doğan, "8-10 yıldır ücretli öğretmenlik yapıyoruz ve kadrolu atanmayı bekliyoruz. Biz bakanlığın protokolüne güvenerek çocuklarımızı ve evimizi bir kenara bırakıp ders çalıştık, lisansı bitirdik, sonrasında da ilçe ve köylerde ücretli öğretmen olarak çalıştık. Bu sürede de 40 yaşını geçtik. 2 yıl önce 17 günle öğretmenliği kaçırdım" dedi. Protokole göre yaş sınırı aranmadan ve KPSS'siz kendilerinin atanması gerektiğini belirten Doğan, "KPSS'ye de razıyız, nitekim sınava girdik ve atananlardan çok daha yüksek puanlar aldık. Ama yaş sınırı nedeniyle öğretmen olamıyoruz" diye konuştu.



 
Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
nazan
nazan - 13 yıl Önce

Sevgili kader arkadaşım çiğdem hanım aynı şekilde bizde sizin gibi bi hayat yaşadık.Hep kadro hayaliyle günlerimiz geçip gidiyor,bundan çocuklarımız ve hatta etrafımızda kim varsa herkes çok etkileniyorlar.Evet ben Ankaraya gelemedim size nedenini tlfonda söylemiştim fakat şimdi daha iyiyim inanın sizinle tanışmak size sarılmak istiyorum.yaptığınız herşey için size ve yanınızda olan tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim.Eğitim Şş sendikasına ayriyetten teşekkürü bir borç bilirim.EN KISA ZAMANDA GÜZELLİKLERLE BULUŞMAK DİLEĞİ İLE.

SIRADAKİ HABER