300 Bin Mezun, 55 Bin Vaat, 11 Bin Atama

300 Bin Mezun, 55 Bin Vaat, 11 Bin Atama

300 Bin Mezun, 55 Bin Vaat, 11 Bin Atama
Resmi öğretmen açığı 150 bin. Türkiye'de 300 bini aşkın işsiz öğretmen atamayı bekliyor. Ama Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda ek ders karşılığı 'ücretli öğretmen' çalıştırma uygulamasının sürüyor.
 
Eğitim Sen üyeleri öğretmenlerin atamalarının yapılması ve özür grubu tayinlerinin yılda bir kez yapılmasını öngeren düzenlenmeden vazgeçilmesi için bugün Milli Eğitim Bakanlığı önünde bir basın açıkaması gerçekleştirdi. KESK Genel Sekreteri İsmai Hakkı Tombul'da öğretmenlere destek verdi.
 
Eğitim Sen üyeleri bugün saat 13.30'da Ankara'da Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nda bir araya geldi. memurlar biz Ataması yapılmayan öğretmenlerin atamalarının gerçekleştirilmesi ve özür gurubu tayinlerinin yılda iki kez iken bir kez yapılmasını öngeren düzenlemeden vazgeçilmesini isteyen Eğitim Sen'liler "Şafak öğretmen onurumuzdur", "KPSS mezara, öğretmenler okula", "300 bin mezun, 55 bin vaat, 11 bin atama" sloaganı atarak Milli Eğitim Bakanlığı'na yürüdü.
 
Öğretmensiz öğrenci kalmasın
 
Bakanlık önünde basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, öğretmensiz öğrencilerin, öğrencisiz öğretmenlerin artık tahammülü kalmadığını ifade etti.
 
Yıldız "Özür grubu tayinleri konusunda malum sendikalarla pazarlık yapılarak kazanılmış haklardan geri adım atılması, Milli Eğitim Bakanlığı'nı başka konularda da aynı taktiği izlemeye itecektir. Böylesi bir durumdan en büyük zararı yine eğitim emekçilerinin göreceği bize göre açıktır. Milli Eğitim Bakanlığı özür grubu yer değiştirmeleri konusunda bir an önce somut adımlar atmalı ve beklentilere uygun yeni mağduriyetler yaratmayan bir çözüm üretmelidir" dedi.
 
Atanaması yapılmayan öğretmenlerin durumuna da değinen Yıldız açıklamasını şöyle sürdürdü: "Resmi öğretmen açığının 150 bini bulduğu günümüz koşullarında Türkiye'nin dört bir yanında sayıları 300 bini aşan işsiz öğretmen atamayı bekliyorken, MEB'e bağlı okullarda ek ders karşılığı 'ücretli öğretmen' çalıştırma uygulamasının sürüyor olması büyük bir çelişkidir." 
 
Yılda iki kez uygulanan özür grubu yer değiştirme işlemleri  652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 37/3 maddesi uyarınca önümüzdeki yıldan itibaren artık yalnızca yaz tatilinde yapılacak.
Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER