ÜNİVERSİTELİ İŞÇİLER KADRO İSTİYOR !

Mahalli idarelerde çalışan üniversite mezunu işçiler Başbakan'dan kadro istiyor.

ÜNİVERSİTELİ İŞÇİLER KADRO İSTİYOR !

Üniversite Mezunu İşçiler Başbakan'dan Kadro İstiyor

 

 
Mahalli idarelerde çalışan üniversite mezunu işçiler, yıllardır haksızlığa uğradıklarını belirterek, seslerini
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a duyurmaya çalışıyor. Belediyelerdekisözleşmeli personelin memur
kadrosu alma noktasına geldiklerini dikkat çeken mahalli idarelerdeki üniversite mezunu işçiler, kendilerine de aynı haktan yararlanma hakkı verilmesi için kanuni düzenleme yapılmasını istiyor.
Bir sosyal paylaşım sitesinde bir araya gelerek seslerini duyurmaya çalışan grup adına açıklama yapan basın sözcüsü Müslüm Çiftçi, "Bizler çok daha mağduruz, niçin bizleri kimse duymuyor, görmüyor?" dedi.
 
Çiftçi yaptığı yazılı açıklamada şunları ifade etti: "5393 sayılı belediyelerdekisözleşmeli personelin eşitsizlik
karşısındaki tavrı takdir edilecek bir tavır ve mücadeledir. Sonunda Sayın Başbakan'ın talimatı üzerine
kadrolarına kavuşacaklar. Onlar adına çok sevindirici bir olay. Buna karşılık, aynı kurumlarda çalışan
üniversite mezunu işçiler açısından olaya hiç bakılmıyor. Oysa üniversite mezunu işçilerin memur olma talebi, sözleşmeli personelin talebinden bağımsız değerlendirilemez. Sözleşmeli arkadaşlarımızın sesini Sayın Başbakanımız duydu, bizlerin sesini kim duyacak? Bir yıldan fazla süredir Ankara'da tüm ilgili bakan, müsteşar, milletvekilleri ve memur sendikalarıyla görüşmeler yaptık. Hepsi bizleri haklı buldu. Sayın Başbakanımızın da bizlerin sesini duyacağına inanıyoruz."
 
Müslüm Çiftçi, 5620 sayılı Kanunun uygulanması nedeniyle, benzer nitelikteki geçici işçilerin bazılarının
sözleşmeli personelstatüsüne geçirildiğini, bazılarının ise işçi olarak bırakıldığını belirterek, şunları kaydetti:
 
"Belediyelerdekisözleşmeli arkadaşlarımız bugün memur kadrosu alma noktasına gelmişlerdir. Kendileri
adına çok seviniyoruz. İşçi kadrosu uygun görülen bizlerin sesini neden kimse duymuyor. Aynı haktan
yararlanmamız gerekir. Çünkü bizler, aynı zamanda, benzer kişilere, aynı hukuki uygulamaların yapılması
gerektiğine inanıyoruz. Bu eşitsizliktir."
 
Mahalli idarelerdeki sözleşmeli personelin beklenti ve taleplerine verilen olumlu cevap gibi aynı kurumda 
çalışan üniversite mezunu daimi işçilere de verilmesi gerektiğini belirten Çiftçi, açıklamasında şunları dile
getirdi: "Diplomalarımızın çalıştığımız kurumlarda işçi olarak hiçbir hükmünün olmaması bizleri üzmektedir. Bu durumda birçok haktan mahrumuz. Sözleşmeli personelle tüm vasıflarımız aynı olmasına rağmen göz ardı ediliyoruz. Tayin hakkımız yok, görevde yükselme şansısıfır. Sırf bu yüzden ailesinden ayrı yaşayan arkadaşlarımız var. Başta Sayın Başbakanımız olmak üzere, Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızın, ülkemizin siyasetçilerinin de hak ve hukuk dağıtırken aynışartlarda olanlara farklı davranmak gibi bir tavır içerisinde olmayacaklarına inanıyor ve sesimizi duymalarını bekliyoruz.
 
Sözleşmeli arkadaşlarımız gibi bizler de devlet memurluğu kadrolarına geçirilmeyi bekliyoruz. Mevcut kadromuz var zaten. Tek yapılması gereken Çaykur'daki gibi bir yasal düzenlemedir."
Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Duygu  Aydoğan
Duygu Aydoğan - 12 yıl Önce

Adalet istiyoruz.Lise mezunu memur bizim gibi üniversite mezununun amiri oluyor,daha doğrusu bütün memurlar bizim amirimiz,onlardan daha çok çalışıp yarısı kadar maaş alıyoruz,vasfımız yok,kontrollük yapıyoruz,imza atıyoruz ama değerimiz yok.Şef gelir az puan vermekle tehdit eder,yüksek yap,doktora yap fark etmez,memur daima senin amirin ve senden çok para alır,lise mezunu da olsa amirin olur,laklak yapar,iş yaptıramazlar ama hiç görülmez.Bu nasıl adalet.İnsan haklarına aykırı en önemlisi.

DERYA KARA
DERYA KARA - 12 yıl Önce

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan biz üniversite mezunu işçilerde sözleşmeli arkadaşlarımız gibi memurluk bekliyoruz. Bizlerde sözleşmeli ve memur arkadaşlarımızla aynı işi yapıyoruz ancak bizler hem maddi hem manevi anlamda çalıştığımız kurumlarda 2.sınıf insan muamelesi görüyoruz. Lütfen Başbakanım biz üniversite mezunu işçilerinde sesine kulak verin.

Alparslan TAŞAR
Alparslan TAŞAR - 12 yıl Önce

Çaykur İşletmelerinde verildiği gibi tüm kamu kurumlarında çalışan üniversite mezunu işçilerin hepsine verilmesi gerektiğini düşünüyorum.Artık bizimde sesimize kulak verin. Bizlerde bu vatanın evlatlarıyız,eşitlik istiyoruz.

Fatma
Fatma - 12 yıl Önce

İnşallah bizim sesimizde duyulur.

Niyazi ÖMEROĞLU
Niyazi ÖMEROĞLU - 12 yıl Önce

İşletme Fakültesi Mezunu olup ve aynı zamanda İnşaat TeknikeriyimBizleri memurluk kadrosuna atayacaklardan Allah Bin kere razı olsun deri.Teşekkürler

gokturk serdar
gokturk serdar - 12 yıl Önce

Sn yorum yapan arkadaşlar Tedaş-Tki-Eti Bor-Beledıye ve kamudakı 4857 sayılı kanuna tabı tum işçi teknıker ve muhendısler lutfen artık ılgılı taleplerımızı Bakanlarımıza ve Milletvekılerımıze ayrıca konuya destek veren memursen genel merkezıne yollayalım.Bir katkıda sızden olsun.Allah Yar ve Yardımcımız olsun.Bu arada 4/c statusuyle elımızdekı haklarda tamaen alınıyor.su gunlerın cok onemlı oldugunu dusunuyoruz.

murat ağca
murat ağca - 12 yıl Önce

Rize'li olmamak suçmu?Merhaba arkadaşlar. Çaykur'da yapılan bu gelişme resmen bize karşı adaletsizliktir. Sesimizi Herkese duyurmamız lazım. Rize'lilere yapılan jestten yararlanmak istiyoruz. Gerekirse kütüğü Rize'ye aldıralım. Bu haksızlığa Tepkimizi gösterelim.

Bekirbt
Bekirbt - 6 yıl Önce

ÜniversiteliİşçilerMüjde
@RT_Erdogan
@dbdevletbahceli
@cenginyurt52
@ZehraZumrutS
@bekirturkbt
@farukerdem
@_aliyalcin_
@ikoncuk
@HBTONBUL

SIRADAKİ HABER