ÜMRANİYE AFET BİLGİ SİSTEMİ (ABİS) AKILLI HARİTA HİZMETTE

Ümraniye Belediyesi 17 Ağustos depreminin 13. Yıldönümünde bir yeniliğe imza attı. Belediye, Ümraniye İlçesi Afet Bilgi Sistemi (ABİS) akıllı haritayı hazırlayarak internet sitesinde vatandaşların hizmetine açtı.

ÜMRANİYE AFET BİLGİ SİSTEMİ (ABİS) AKILLI HARİTA HİZMETTE
 
 
Ümraniye Afet Bilgi Sisteminde, Afet sonrası Toplanma alanları, Geçici iskan/Çadır Alanları, Öncelikli yollar, Alternatif Yollar, Sivil Tahliye Yolları, Sahra Hastane kurulacak alanlar, tüm Hastaneler, Eczaneler, Ecza depoları, Trafik Kontrol noktaları, Afet İstasyonlarının yerleri, İleri Dağıtım ve Lojistik Destek Noktaları, su istasyonları, fırınlar, soğuk hava depoları; tüm kamu kurumları, Belediye hizmet binaları, muhtarlıklar, polis noktaları; su vanaları, yangın hidratları; ilkyardım koordine merkezleri, hastaneler, Ambulans bekleme noktaları, yaralı toplama merkezleri gibi tüm hayati bilgiler Akıllı harita üzerinde belirlendi. Kolaylıkla adres bilgilerine ulaşılabilecek raporlanabilecek şekilde bir yazılım da oluşturuldu.
 
BAŞKAN HASAN CAN; AKILLI HARİTA ABİS, ÖRNEK BİR ÇALIŞMA
 
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can şunları söyledi; 17 Ağustos depreminin 13. yıldönümünde Ümraniye’miz için önemli ve örnek bir çalışmayı vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Ümraniye ilçesi, gerek fiziki yapısı ve zemin açısından avantajlı olması, gerekse 2004 den bugüne yapı stokunun büyük oranda yenilenmiş olması bakımından İstanbul’da olası bir depreme en hazır ilçelerden birisidir. Ümraniye Belediyesi olarak, müdahale ve afet sonrası iyileştirmede ilçemizdeki tüm kurumlarla koordineli çalışmayı sağlamak, kaynakların etkin ve verimli kullanımını sağlayarak afet sonrası can ve mal kayıpları ile hasarları en aza indirmek amacıyla, Ümraniye Afet Bilgi Sistemini (ABİS) akıllı haritayı oluşturduk. ABİS ile vatandaşlar olası bir afet öncesi ihtiyaç duyabileceği tüm hazırlıklarla ilgili bilgilere rahatlıkla ulaşabilecek ve Aile Afet Planlamasını kolaylıkla yapabilecekler dedi. Başkan Hasan Can, ABİS ‘de olası bir afet sonrası müdahale ve iyileştirme çalışmalarının altyapısını oluşturacak tüm bilgilerin mevcut olduğunu da sözlerine ekledi.
Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER