SORGUN BELEDİYESİNE DAYANIŞMA AİDATI DAVASI

SORGUN BELEDİYESİNE DAYANIŞMA AİDATI DAVASI
 
2012 yılı içerisinde Türk Yerel Hizmet-Sen heyeti olarak Sorgun Belediye Başkanı Sayın Ahmet ŞİMŞEK'i makamında ziyaret ederek bir süre görüşmüş ve yetkili olduğumuz Sorgun Belediyesinde Kamu Görevlilerini kapsayan bir Toplu Sözleşme yapılması konusunda dosyamızı zat-ı alilerine sunmuştuk. Sayın Belediye Başkanı teklifimize olumlu yaklaşmış, konuyu bütçe açısından ele aldıktan sonra gerekli çalışmaları yapacaklarını ifade etmişti. Ancak; sonraki günlerde gelişen olaylar neticesinde gerek belediye başkanı gerekse başkan yardımcılarından kaynaklandı bilemediğimiz bir sebeple üyelerimiz üzerinde bir baskı oluşturulmaya çalışılmış, aynen Yozgat Belediyesinde olduğu gibi üyelerimiz istifaya zorlanmış, sendikanızı değiştirmediğiniz sürece sözleşme yapılamaz noktasına getirilmiştir. Geldiğimiz noktada yetkili ancak yetkisiz bir sendika ile İlimiz Sorgun Belediyesi arasında imzalanan Toplu Sözleşme ile Türk Yerel Hizmet-Sen üyelerinden gayri yasal yollardan alınan Dayanışma Aidatı alınmaya başlanmıştır. Her türlü ikaz, uyarı ve yazışmalarımız sonuç vermemiş neticesinde sendikamız Avukatı Nihat Kılıç, alınan Dayanışma Aidatının yasalara uygun olmaması sebebi ile konuyu 25 Ocak 2013 tarihinde yargıya intikal ettirmiştir.
 
4688 sayılı yasa üyelerden kesilen sendika aidatı 5 (beş) iş günü içerisinde sendika hesabına aktarılır demesine rağmen sendika aidatlarımızı dahi ödemekten imtina eden Sorgun Belediyesi yönetiminden aidat alacaklarımızı dahi zaman zaman icra kanalı ile almaktayız. Bir Yozgatlı olarak, sendikanın genel başkan yardımcısı olarak Yozgat'ta bir belediye hakkında işlem yapmaktan, basın açıklaması yapmaktan haya ettiğimi ifade etmek istiyorum ama kurum yetkililerini de aynı duyarlılığı sergilemeye davet ediyorum.
 
Aynı uygulama Yozgat Belediyesinde de uygulanmış yüce mahkeme yürütmenin durdurulmasına karar vermiş, mahkeme masrafları ile avukatlık ücretinin de kurum tarafından ödenmesine hükmetmiş, siz basın kuruluşları da bu durumu yayın organlarınızda konuyu kamuoyuna sunmuştunuz. Aynı şekilde Sorgun Belediyesini de önce yüce Allah'ın sonra da yüce yargının adaletine havale ediyoruz. Onlarca kurumda açmış olduğumuz davalar lehimize sonuçlanmış, Çorum ve Sultangazi Belediyelerinde de üyelerimizden kesilen Dayanışma Aidatını icra kanalı ile tahsil ederek üyelerimize iade etmiş bulunmaktayız.
 
Diyoruz ki; Mücadele edenler her zaman kazanamazlar Ancak kazananlar hep mücadele edenlerdir.
 
Kamuoyunun bilgisine sunulur.

 
 
 
Bahri Kapusuzoğlu
Türk Yerel Hizmet-Sen
Genel Başkan Yardımcısı
Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER