SARIYERİN'İN HER NOKTASINDA ÜCRETSİZ İNTERNET !

SARIYER “DİJİTAL AĞLARLA ÖRÜLÜYOR”

SARIYERİN'İN HER NOKTASINDA ÜCRETSİZ İNTERNET !

 


Sarıyer Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından başarıyla yürütülen “Tüm Sarıyer’e kablosuz internet” projesi kapsamında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 

Sarıyer Belediyesi Başkan Yardımcısı Seçkin Özdemir, Bilgi İşlem Müdürü Sezgin Başalan’dan konuyla ilgili bilgi alarak, durum değerlendirmesinde bulundu. Seçkin Özdemir sözlerine; “Sarıyer Belediyesi’nin sadece çağı teknoloji anlamında yakalamak değil aynı zamanda vatandaşlarımıza bilişim ve teknoloji alanlarında öncülük etmek amacıyla da bu tür projeler yürüttüğünü” dile getirerek başladı. Özdemir sözlerine şöyle devam etti.  “Bu çalışmanın bir anlamda sosyal bir projedir. Bugün en pahalı şeylerden bir tanesi de bilgiye ulaşımdır. İnternet ise bilgiye ulaşım için kullanılabilecek en hızlı platformdur. Biz insanlarımızın bu isteklerine ücretsiz olarak ulaşabilmek için bu güzel hizmeti bütün Sarıyer’de yaygınlaştırmak niyetindeyiz. Çünkü insanlarımızın araştıran, okuyan ve sorgulayan bir toplum olması en büyük arzumuzdur”.

Daha sonra Özdemir, Bilgi İşlem Müdürlüğü’nün Sarıyer Belediyesi’ni Ücretsiz Kablosuz İnternet uygulamasını ilk uygulayan belediyelerden biri olmasını sağladığını da sözlerine ekleyerek özellikle bu projede çalışan herkese teşekkürlerini iletti.

Projenin ilgi görmesiyle birlikte vatandaşlar ve mahalle muhtarları tarafından taleplerin arttığını belirten Sarıyer Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Sezgin Başalan, ilk etapta sahil bölgesini bitirmek istediklerini ancak projeyi duyan vatandaşların taleplerini dikkate alarak çalışmalarını iç mahallelerde de sürdürdüklerini söyledi. Amaçlarının; Sarıyerlileri çağın imkanlarından faydalandırmak olduğunu dile getiren Sezgin Başalan, başlattıkları projenin Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç tarafından da büyük ilgi gördüğünü ve desteklendiğini sözlerine ekledi.
Sarıyer Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü’nün yaptığı açıklama doğrultusunda hedefin, 2013 yılında tüm sahil şeridini kablosuz internet ağıyla donatmak olduğu belirtildi.

Yurttaşların ücretsiz ve rahat bir şekilde internete bağlanmalarını sağlayacak projenin ilk etapta faaliyete geçtiği bölgeler şunlardır:

1. Sarıyer Merkez
2. Emirgan Çınaraltı
3. Kireçburnu Haydar Aliyev Parkı
4. Büyükdere Çelik Gülersoy Parkı
5. Büyükdere Liseliler Parkı
6. Derbent Mevlana Park
7. Pınar Mah. Yunus Emre Parkı
8. İstinye Devlet Hastanesi ve Çevresi
9. Fatih Sultan Mehmet Mah. Parkı
10.Kilyos Sosyal Tesisler ve Çevresi
11.Yeni Mahalle Parkı
12.Yeni Mahalle Dalyan Parkı

Sistem nasıl çalışıyor?

1. Etki alanında SARIYER BELEDİYESİ sinyali bulunarak bağlanılır.
2. Web browserda çıkan karşılama ekranından sisteme üye olunur.
3. Cep telefonumuza gelen şifre ile sisteme giriş yapılır.

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER