SARIYER'DE YAZ SPOR OKULU COŞKUSU !

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Sarıyer Belediyesi Yaz Spor Okulları’nın açılışı yoğun katılımla, coşkulu bir atmosferde yapıldı.

SARIYER'DE YAZ SPOR OKULU COŞKUSU !


 


Çayırbaşı Stadyumu’nda gerçekleştirilen açılış, Sarıyer Gençlik Eğitim Merkezi (SAGEM) kursiyerlerinin birbirinden güzel gösterileriyle ayrı bir renk kazandı.
Şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda ilk olarak öğrencilerden Dicle Toğal, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okudu. Atatürk devrim ve ilkelerinin ışığına daha çok gereksinim duyduğumuz bugünlerde gençler, Ulu Önder’in kendilerine hitabını, arkadaşlarının sesinden son derece yüksek bir dikkatle dinledi.

Genç: Her türlü imkânımızı seferber ettik

Gençliğe Hitabe’nin ardından konuşmasını yapmak üzere Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç kürsüye davet edildi. Yurttaşların büyük ilgisi arasında kürsüye gelen Genç sözlerine, Sarıyer’de spor kültürünü yaygınlaştırmak ve spor bilincini geliştirerek gençleri spora yönlendirmek amacıyla her yıl olduğu gibi bu yıl da Yaz Spor Okulları’nı açmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek başladı. Başkan Genç, “İnanıyorum ki, şu anda bizimle birlikte olan sporcu miniklerimizin pek çoğu ileride rekorlar kıran, her spor dalında zirvede yer alan milli sporcularımız olacaktır” dedi. Organizasyona katılımın her geçen yıl arttığını vurgulayan Genç, “Bu dönem 9 dalda yaklaşık 2500 öğrencimiz kayıt yaptırdı. Tesislerimizi bu sportmen çocuklarımıza açabildiğimiz ve onların gelecekte büyük sporcular olmasına katkıda bulunabileceğimiz için büyük mutluluk duyuyoruz. Okullarımızda her türlü imkânımızı seferber ettik. Çocuklarınız bizlere emanettir. Değerli velilerimiz bu konuda rahat olsunlar. Biz onlara kendi çocuklarımız gibi bakıyoruz. Onların en iyi şekilde yetişmeleri adına biz de elimizden gelen çabayı göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

Başkan, 3 yıllık başarının özetini çıkardı

Geride kalan 3 yılda spor alanında Sarıyer’de pek çok atılım yaptıklarının altını çizen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer Kapalı Spor Salonu’nun yenilenerek çağdaş bir kompleks haline getirilmesinin, Cevahir Spor Tesisleri ve Yüzme Havuzu’nun revize edilerek halka açılmasının ve en önemlisi Sarıyer Belediyesi Bayan Voleybol Takımı’nın 1. Lig’e yükselmesinin bu atılımlar sonucunda ortaya çıkan son derece önemli değerler olduğunu belirtti.

Genç, sözlerinin sonunda sporun bir yaşam biçimi olması gerektiğine işaret ederek, sağlıklı nesiller yetişmesi için Yaz Spor Okulu’nun çok büyük öneme sahip olduğunu dile getirdi. Konuşmasının sonunda Nurşen Tozyılmaz adlı öğrenci Başkan Genç’e çiçek takdim etti. Elindeki çiçek buketiyle öğrencilerin yanına koşan Genç, küçük sporcularla tokalaşarak başarılar diledi.

Açılış etkinliği öğrencilerin geçit töreniyle sürdü. SAGEM’li kursiyerlerin gösterileriyle ayrı bir renk kazanan etkinlikte Latin ve hiphop danslarının yanı sıra ritim gösterisi sergilendi. Açılış törenine CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz, İlçe Spor Müdürü Namık Şişman, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcıları Sevgi Atalay, Gülperi Özdemir, Recep Yel, Adnan Ayber, Mehmet Metilli, Sarıyer Belediye Meclisi Başkanı Hüseyin Coşkun, birim müdürleri, öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı.

Geride kalan 3 yılda 3500 öğrencinin spor eğitimi aldığı organizasyonda sadece bu yaz döneminde 2450 öğrenci, 23 eğitmen nezaretinde spor eğitimi alacak. Böylelikle 4 yılın sonunda ilçe genelinde yaklaşık 6000 öğrenci farklı branşlarda spor eğitimi olanağına kavuşmuş olacak.

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER