İŞTE 2020 OLİMPİYATLARI İÇİN HAZIRLANAN PROJELER

Olimpiyatları düzenlemeye hak kazanırsak hayata geçirilecek olan projeler...PROJE FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

İŞTE 2020 OLİMPİYATLARI İÇİN HAZIRLANAN PROJELER
IOC heyetinin İstanbul’da pazar gününden beri yaptığı incelemeler bitti. Artık gözler kazanan kentin açıklanacağı 7 Eylül’de.

2020 Olimpiyat Oyunları ve Paralimpik Oyunları’na aday İstanbul, bu uğurdaki en kiritik sınavını geride bıraktı.

Organizasyona aday kentlerdeki hazırlıkları denetleyen Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Değerlendirme Komisyonu, Tokyo ve Madrid’in ardından İstanbul’da yaptığı incelemeleri dün tamamladı.

İstanbul bir adım önde Pazar gününden bu yana İstanbul’da bulunan ve başta tesis, ulaşım, altyapı, güvenlik olmak üzere 14 hazırlık temasını denetleyen IOC heyeti dün Four Seasons Oteli’nde yaptığı basın toplantısının ardından Türkiye’den ayrıldı.

Heyetin gidişinin ardından artık gözler 7 Eylül 2013 tarihine çevrildi. 2020 Yaz Olimpiyatları’na ev sahipliği yapacak şehir bu tarihte Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te yapılacak 125’inci IOC toplantısında açıklanacak. Uzun yıllardır hayalini kurduğumuz olimpiyat düzenleme hayalinin gerçeğe dönüşmesi için 7 Eylül’e kadar kritik 163 gün bizi bekliyor. IOC heyetine 4 gün boyunca yaptığı incelemelerden çıkan sonuca göre İstanbul, diğer adaylar Tokyo ve Madrid’e göre 1 adım önde.Özellikle bu yolda ortaya konan ciddiyet en büyük avantajımız olarak gözüküyor.

Heyeti en çok etkileyen başlıklar arasında hükümetin bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aracılığıyla verdiği bütçe garantisi öne çıkıyor.

Toplumun tümkatmanlarıyla adaylık sürecine sahip çıkmamız da artı hanesine yızılmış durumda. Buna karşın mevcut tesis durumu ve şehrin alt yapı sorunlarının çözümü konusunda katetmemiz gereken mesafeler olduğu da aşikar.

Öte yandan kalan 163 günde adaylık sürecine karar verecek IOC üyelerine yönelik yürütülecek lobi faaliyetleri de ev sahipliğini kazanma açısından büyük önemtaşıyacak.

İSTEĞİNİZİ GÖRDÜK

IOC heyeti başkanı Reddie, İstanbul’da geçirdikleri 4 günün ardından bu değerlendirmeyi yaptı. Hükümetin, halkın ve iş dünyasının adaylık sürecine verdiği desteğe dikkat çekti

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Değerlendirme Komisyonu Başkanı Craig Reedie, yaptıkları incelemeler sonunda Türkiye’nin olimpiyatlar için ne kadar istekli olduğunu gördüklerini söyledi. Pazar gününden bu yana yaptıkları değerlendirmelerin ardından dün Four SeasonsOtel’de bir basın toplantısı düzenleyen Reedie, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Herkese teşekkürler

Komitenin tümaday şehirlerin adaylık belgelerini incelediğini, Türkiye’deki ilgiden çok etkilendiklerini belirten Reedie “Hükümetin olimpiyatları desteklediğini gördük. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve pek çok bakanla görüştük. Ayrıca projenin iş dünyasından büyük destek aldığını da gördük. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da bizi bizzat ağırladı. Kendisi olimpiyatlara destek veriyor. Buradaki organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Türkiye’nin olimpiyatlar için ne kadar istekli olduğunu gördük” ifadelerini kullandı.

Bütçe bize çok iyi anlatıldı

Reedie, Türkiye’nin ayırdığı 19, 2milyar euroluk bütçe ile ilgili bir soruya ise “İki bütçe vardır. Biri organizasyon komitesi bütçesi, diğeri yatırımbütçesi. Paranın nasıl harcanacağı konusunda çok iyi açıklama yapıldı bize. Türkiye’nin 2023 yılı kuruluşunun 100. yılı. Yani oyunları almasalar bile bu yatırımlar yapılacak. Bu bütçenin olimpiyatlara bağlı olduğunu düşünmüyoruz” ded

Avrupa’nın en güvenlisi

IOC heyetinin incelemelerinin son gününde İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, “Emniyet” temasıyla ilgili sunumyaptı. 2020’ye kadar İstanbul’un tamamını kameralarla donatacaklarını belirten Mutlu, “İstanbul’da suç oranları diğer büyük Avrupa kentleriyle karşılaştırıldığında son derece düşük. Ev sahipliği onurunu elde edersek güvenlikle ilgili her şey hazır’’ diye konuştu.

PROJE FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
kerim
kerim - 11 yıl Önce

bop adına bu olimpiyatlarıda bize verirler. göstermelik.

SIRADAKİ HABER