İFTAR SOFRALARI, KOMŞULUK İLİŞKİLERİNİ PEKİŞTİRİYOR

Beylikdüzü Belediyesi, Ramazan ayı boyunca verdiği iftar yemekleri ile her gün yaklaşık 8 bin 500 kişiyi aynı sofrada buluşturuyor.

İFTAR SOFRALARI, KOMŞULUK İLİŞKİLERİNİ PEKİŞTİRİYOR

 

 

Ramazan coşkusu, Beylikdüzü’nde kurulan büyük sofralarda doyasıya yaşanıyor. Beylikdüzü Belediyesi tarafından ilçenin yedi sabit noktasına kurulan iftar alanları her gün binlerce vatandaşı aynı sofrada topluyor. Beylikdüzü Belediyesi Ramazan Kasabası’nın yanında bulunan Fatih Sultan Mehmet Camii, Hz. Halit Camii ve Hz. Hamza Camii avluları, Gürpınar Atatürk Parkı, Kavaklı Çorba ve Yakuplu Çorba evleri ile Osmanlı Caddesi’nde kurulan iftar sofralarında bir araya gelen vatandaşlar, komşuluk olgusunu daha derin yaşıyor. Sabit noktalarla birlikte her gün farklı bir alanda kurulan sokak iftarı ile yaklaşık her gün 8 bin 500 vatandaşımız, iftar sofralarında paylaşmanın manevi hazzını birlikte yaşıyor.

BEREKET VE PAYLAŞMA…

Ramazan ayı boyunca iftar sofralarında vatandaşlarla bir araya gelen Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Ramazan ayının bereket ve paylaşım ayı olduğunu dile getirdi. Komşuluk ilişkilerinin de bu iftar sofralarınyla geliştiğine işaret eden Başkan Uzun, “Aynı mahallenin ve sokağın insanları olarak her gün, iftar sofralarımızda bir araya geliyoruz. Biliyoruz ki hepinizin evinde burada yediğiniz yemekten daha iyisi bulunuyor. Fakat bu paylaşımımızın amacı komşuluk ilişkilerimizi pekiştirmek, Ramazan ayının bereketini hep birlikte bu sofralarda paylaşmaktır” ifadelerini kullandı.

Beylikdüzü Belediyesi ayrıca her gün yaklaşık bin 750 kişilik paket servisiyle evlerinden çıkamayan, hasta, yaşlı ve yardıma muhtaç ailelere iftar dağıtımında bulunuyor.

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER