BİR TEPSİ HAMSİ MAHALLELİYİ BİR ARAYA GETİRMEYE YETTİ

Örf ve adetlerimiz arasında önemli bir yere sahip olan komşuluk ve mahalle kültürü günümüzde yok denecek kadar az. Bu önemli geleneği yaşatma gayreti içinde olan Güngören Belediyesi, Gençosman Mahalle muhtarlığı ve esnaf ile birlikte hamsi festivali düzenledi. Yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen festivale, aynı mahallede, aynı sokakta, aynı apartmanda oturan vatandaşlar davet edildi.

BİR TEPSİ HAMSİ MAHALLELİYİ BİR ARAYA GETİRMEYE YETTİ
 Türk milletinin en belirgin özellikleri arasında yer alan mahalle kültürü, yoğun yapılaşma ve şehirleşmeyle birlikte yok denecek kadar azaldı. Bunun üzerine Güngören Belediyesi Meclis Üyesi Tarık Kambur, Gençosman Mahalle Muhtarı Sebahattin Kefelioğlu, Esnaflar Nevzat Yazıcı ve Yılmaz Aydın, ortak bir projeye imza attı. Gençosman Mahallesi 80. Yıl parkında hamsi festivali organize eden mahalle sakinleri, 7’sinden 77’sine herkesi bu festivale davet etti. 100 kilonun üzerinde hamsi ve 800 civarında ekmeğin tüketildiği etkinlikte, kimi hamsiyi pişirdi, kimi hiç tanışmadığı komşusuna ikram etti. Sohbetin koyulaştığı, komşuluk ilişkilerinin tekrar sağlamlaştığı etkinliğin tekrarı için mahalle sakinleri sözleşti.
 
Çağın getirdiği yalnızlaşma olgusunun önüne geçmek için harekete geçtiklerini dile getiren Güngören Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman, “Metropol yaşamında kaybolmuş, komşuluk ilişkileri zayıflamış, mahallesindeki esnaf ve hemşerilerinden habersiz yaşayan bireylerin tekrar topluma kazandırmak için önemli adımlar atıyoruz. Bu çerçevede Gençosman Mahalle Muhtarımız  ve belediye meclis üyelerimiz ortak bir projeye imza attılar. Burada amaç hamsi yemekten çok insanlara mahallede yaşadıklarını hatırlatmak. Daha önce hiç sohbet etmediği kişilerle ortak değerlerde buluşturma gayreti içinde olmaya çalıştık. Hamsi festivaline mahalle sakinleri ziyadesiyle ilgi gösterdiler. Benzer projeleri diğer mahallelerimizde de gerçekleştirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER