BAŞKAN ÖZGÜVEN´E BAŞKANLIĞA DÖNÜŞ YOLU AÇILDI

DİKİLİ ESKİ BELEDİYE BAŞKANI ÖZGÜVEN´E BAŞKANLIĞA DÖNÜŞ YOLU AÇILDI

BAŞKAN ÖZGÜVEN´E BAŞKANLIĞA DÖNÜŞ YOLU AÇILDI

DİKİLİ ESKİ BELEDİYE BAŞKANI ÖZGÜVEN´E BAŞKANLIĞA DÖNÜŞ YOLU AÇILDI

 Bergama  Ağır Ceza Mahkemesi, 'İhaleye fesat karıştırmak' suçundan 8'er yıl 4'er ay hapis cezası alan Dikili Belediye eski Başkanı Osman Özgüven ile 8 belediye çalışanı hakkındaki 4'üncü Yargı Paketi Uyarlama Davası'nda 10'ar ay hapis cezası verildi. Ceza ertelenirken Özgüven'e görevine dönmenin yolu açılmış oldu.

Dikili Belediye başkanı Osman Özgüven ve 8 belediye çalışanı haklarında belediyenin jeotermal şirketindeki araçları belediye geçirilmesi ve garaj ihalesindeki usulsüzlükler gerekçesiyle 'İhaleye fesat karıştırmak' suçundan Bergama Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılırken, ayrı ayrı 4'er yıl 2'şer ay olmak üzere toplam 8 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Özgüven, cezayı Yargıtay 5. Ceza Dairesi'ne başvurarak temyiz etti. Yargıtay, TCK'nın 53'üncü maddesindeki "Belli haklardan yoksun bırakma" hükmünü yanlış uygulama nedeniyle bozdu ancak verilen mahkumiyet kararını etkilemeyeceğinden cezanın düzeltilerek onanmasına karar verdi. Kararın kesinleşmesi ardından Özgüven, normal yollardan yurt dışına çıktı. Teslim olan 8 belediye çalışanı ise tutuklandı. Hapis cezası nedeniyle belediye başkanlığı düşürülen Osman Özgüven'in yerine Yusuf Altıparmak belediye başkanı seçildi. 8 belediye çalışanı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından imzalanan ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 4'üncü Yargı Paketi kapsamında 'Kamu zararı oluşmadığı' gerekçesiyle serbest bırakıldı. Ayrıca Özgüven ve 8 belediye başkanı hakkında Bergama Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Uyarlama davası' açıldı. 8 belediye çalışanı ile 3 Mayıs'ta Türkiye'ye dönen Özgüven'in yargılanmlarına devam edildi.

Mahkeme, Özgüven ve 8 belediyle çalışan hakkındaki cezayı 6'da 1 oranında indirilip, 10 aya düşürdü. Ayrıca cezanın, 5 bin 728 sayılı yasa ile Ceza Mahkemeleri Kanunu'nun 5231/5 maddesi gereği geri bırakılmasına karar verildi. Böylece Özgüven'e 1 yılın altında ceza aldığı için belediye başkanlığı görevine dönüş yolu da açılmış oldu.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

Duruşma çıkışı konuşan Dikili Belediyesi eski Başkanı Osman Özgüven, kendilerine destek veren herkese teşekkür ederken, şöyle dedi:

"Dava süresince suçsuz olduğumuza inanarak ve sizden aldığımız destekle duruşmalara girdik, yasa değişikliği ile suçsuz ilan edildik. Bu yasa sadece bizim için değil bizim gibi aynı kaderi paylaşan ve yargılanan diğer belediye başkanlarını kurtarmak için çıkarıldı. Yine de daha önce alınan hapis cezalarının bozularak serbest kalmamız bizi mutlu etti. Bundan sonra avukatlarımız Danıştay'a başvurarak görevime iade edilmemi isteyecek."

BÜYÜK DESTEK

Özgüven'e konuşması ardından kendisini desteklemeye yaklaşık 500 kişi alkış tutup, 'Her yer Taksim her yer direniş', 'Halkçı başkan', 'Dikili'nin mimarı Osman Özgüven' diye slogan atarak sevgi gösterisinde bulundu.

Özgüven'e, destek verenler arasında CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, CHP İl Başkanı Ali Engin CHP eski Genel Başkanı Murat Karayalçın, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, CHP İzmir eski Milletvekili Hakkı Ülkü ve CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ile İsveç parlamentosundan iki millet vekili de yer aldı.

 

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER