450 KADIN " EL EMEĞİM KENDİ İŞİM" DEDİ HAYATLARI DEĞİŞTİ.

450 kadın 'El Emeğim Kendi İşim' dedi hayatları değişti

450 KADIN " EL EMEĞİM KENDİ İŞİM" DEDİ HAYATLARI DEĞİŞTİ.

 

Başakşehir Belediyesi "El Emeğim Kendi İşim" sloganı ile hayata geçirdiği Hanımeli Başakkadın Girişimcilik Projesi" 450 kadının hayatını değiştirdi. Proje kapsamında kadınlara önce satış ve pazarlama teknikleri öğretiliyor. Kendi el emeği ürünleri belediyenin ücretsiz tahsis ettiği pazarda satarak ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar. Sermayesi olmayan kadınlara da mikro kredi ile kaynak sağlanan proje ile ilgili konuşan Belediye Başkanı Mevlüt Uysal Pazar kadınların bir vitrini.Projenin Türkiye'de örneği yok" dedi.

Başakşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Hanımeli proje kapsamında kapalı Pazar haftanın bir günü projeye dahil olan kadınlara tahsis ediliyor. Tek şartın el emeği ürünlerin satışı olduğu projede kadınlara ücretsiz tezgâhlar veriyor, el emeklerini satarak kendi işlerini kurmalarını sağlanıyor. Sadece Başakşehir'de ikamet eden kadınların katılabildiği el emeği pazarı her hafta salı günleri 11.00-16.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Hanımeli Projesinde, katılımcıların ürünlerini taşımada kolaylık sağlamak için ücretsiz ulaşım imkânı ve elektrik, su, teknik destek gibi hizmetlerde yönetim tarafından sağlanıyor. 150 standın yer aldığı Gıda bölümünde tatlılar, börekler, kurabiyeler yer alırken, 300 standın yer aldığı Tekstil bölümünde ise masa örtüleri, el örgüsü ürünler, makromeler, kıyafetler, ahşap, çeşitli obje süslemesi, takılara kadar geniş bir yelpazede hizmet veriliyor.

SERMAYE VE EĞİTİM DESTEĞİ

 

Ürünleri yapmak için kaynağı olmayan kadınlara Başakşehir Belediyesi mikro kredi desteği sağlıyor. Başvurusu uygun bulunan her kadına teminatsız, kefilsiz, faizsiz mikro kredi veriliyor. Proje kapsamında ayrıca Üniversitelerden hocalar getirilerek kadınlara pazarlama, satış teknikleri, ticaret kuralları ve motivasyon eğitimleri de veriliyor.

"HEM PARA KAZANIP HEM SOSYALLEŞİYORLAR"

Hanımeli Başakkadın Girişimcilik Projesi"nin bir öncü olduğunu söyleyen Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal " Bu proje sayesinde Başakşehir'de ekonomik sıkıntı yaşayan kadın kalmayacak.Kadınlara çeşitli kurslarda elde ettikleri deneyimlerini sergileme fırsatı sunduk. Burası onların bir vitrini. Sosyalleşiyorlar ilişkiler kuruyorlar. Özellikle çok ciddi sosyal ihtiyacı karşılıyor. Ürettikleri ürünlerle profesyonelleşmek isteyen ya da yeni bir alanda üretim yapmak isteyen hanımlara İSMEK ve Halk Eğitim Merkezleri'nin ortaklığı ile kurslar verip destekliyoruz"dedi.

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER